„Ateitis“ pasirašė bendradarbiavimo sutartį su Barselonos futbolo akademija

„Ateitis CUP 2013“ turnyre dalyvavę Barselonos futbolo akademijos treneriai neslėpė žavesio renginio organizacija, tad lietuvių patirtį nusprendė panaudoti pas save.

„Kai mus pakvietė, mes vykome į turnyrą galvodami, kad visus triuškinsime dideliais skirtumais, tačiau tiek varžovai, tiek organizacija buvo paties aukščiausio lygio, todėl nedvejodami sakome, kad čia sugrįšime“, –  sakė vos aštuntą vietą 2002 metų turnyre užėmęs kataloniečių treneris Ferranas Simo Margalefas.

Bendradarbiavimas su šiuo strategu nenutrūko šiam grįžus į tėvynę. Netrukus jis pakvietė „Ateities“ komandą surengti stovyklą Ispanijoje bei su vilniečiais pasirašė bendradarbiavimo sutartį.

„Tai yra pats geriausias darbo įvertinimas. Liepos mėnesį su vaikais surengsime stovyklą, kokios nei vienas Lietuvos klubas vaikams dar nebuvo surengęs“, – kalbėjo Dainius Gudaitis.

 

Minske įvykusiame BATE tarptautiniame turnyre, tarp aštuonių dalyvių buvo ir „Ateities“ 2000 m. gimimo auklėtiniai, kurie laimėję trejas rungtynes iš ketverių, iškovojo trečiąją vietą.

Debiutinėse turnyro rungtynėse, vilniečiai 0:2 nusileido turnyro nugalėtojams ir šeimininkams BATE futbolininkams. Taip pat grupės varžybose buvo pasiektos dvi pergalės: Ostrovetskij klubas nugalėtas 3:0, Vinicos 2:0.

Antrą vietą grupėje užėmę „Ateities“ futbolininkai dvikovoje dėl trečios pozicijos 2:0 įveikė Rygos „Šitik“ komandą. Finale dviejų grupių nugalėtojų Minsko FK ir Borisovo BATE dvikovą pastarieji laimėjo 2:1.

Geriausiu turnyro puolėju pripažintas Matas Gudaitis, o geriausiu „Ateities“ žaidėju Džiugas Tijūnėlis.

 

IMG_2198 IMG_2208 IMG_2209 IMG_2210 IMG_2211 IMG_2233 IMG_2235

 

Nei vieno pralaimėjimo „Snaigės“ turnyre nepatyrusi „Ateities“ komanda varžysis dėl trečiosios vietos. Kovoje dėl patekimo į finalą, iki pergalės pritrūko sėkmės 11 metrų baudinių loterijoje.

„Turėjome žaidybinį planą ir labai gerai jo laikėmės. Apskritai, esu labai patenkintas vaikinų pastangomis, gaila tik to, kad praleidome vaikišką įvartį. Antrajame kėlinyje futbolas buvo labai atviras – galėjome mes įmušti antrą įvartį, bet galėjome ir praleisti“, – apie rungtynes kalbėjo treneris Romualdas Juknevičius.

Paskutines turnyro rungtynes dėl trečiosios vietos „Ateitis“ žais su MRU ekipa, kuri pusfinalyje nusileido „VU-Vilmestai“.

„Ateities“ komandai įvartį pelnė Motiejus Jokšas.

 

 

LFF stadione vykstančiame Lietuvos žiemos čempionate baigėsi pirmasis ratas. Jį užtikrintai laimėjo „Ateities“ auklėtiniai, paskutinėse rungtynėse 4:1 palaužę „Traukų“ vienuolikę.

1996-1997 metų gimimo „Ateities“ auklėtiniai laimėjo visas trejas žaistas rungtynes bei po pirmojo rato surinko 9 taškus.

Rungtynių statistika:

„Ateitis“ – „Žalgiris-Griunvaldas-2“ 3:0. Įvarčiai: Irmantas Vilkevičius 2, Rimvydas Strazdas.

„Ateitis“ – „Žalgiris-Griunvaldas-1“ 2:1. Įvarčiai: Motiejus Jokšas, Jaroslav Ilcevič.

„Ateitis“ – FK „Trakai: 4:1. Įvarčiai: Motiejus Jokšas 2, Irmantas Vilkevičius, Gvidas Šereika.

Tašką penktojo „Snaigės“ turnyro rungtynėse iškovojo „Ateities“ komanda, kuri lygiosiomis 1:1 sužaidė su „VU-Vilmesta“ studentais. Pirmasis kėlinys baigėsi baigėsi be įvarčių, o vos prasidėjus antrajam – į priekį išsiveržė Vilniaus universiteto komanda. Besibaigiant rungtynės, puikiu smūgiu iš oro Irmantas Vilkevičius rezultatą išlygino.

„Rungtynės buvo apylygės. Žaidimo organizacija nebloga. Sakyčiau, kad progų buvo sukurta ir prie vienų, ir prie kitų vartų. Buvo momentas, kai varžovai perėmė iniciatyvą, tačiau sužaidėme išties geras rungtynes. Labai džiaugiuosi“, – rungtynes komentavo treneris Romualdas Juknevičius.

Beveik visą pirmąjį kėlinį rungtynėse dominavo didelis tempas, tačiau progų sukurta nebuvo daug. Tiesa, viename epizode VU studentas iš kelių metrų nepataikė į vartus.

Antrasis kėlinys prasidėjo „VU-Vilmestos“ atakomis, o „Ateitis“ stengėsi kontratakuoti. Po studentų įvarčio žaidimas aprimo, tačiau paskutines 10 minučių situaciją aikštėje jau kontroliavo „Ateitis“.

Laimėję B grupės turnyrą, „Ateities“ auklėtiniai vasario 22 dieną (šeštadienį) pusfinalyje susitiks su „Granitu“.

Vilniaus apskrities futbolo federacijos organizuojamame „Snaigės“ turnyre futbolo mokyklos „Ateitis“ auklėtiniai iškovojo jau trečiąją pergalę iš eilės. Ši garantavo vietą tarp keturių stipriausių turnyro komandų.

Nepaisant pergalės, „Ateities“ treneris Romualdas Juknevičius auklėtinių žaidimu neliko patenkintas.

„Vaikai pajuto, kad varžovai yra silpnesni, todėl ir patys nesistengė. Jei taip būtumėm žaidę su „Gariūnais“ ar „Žalgiriečiu“, būtumėm pralaimėję 0:8 ar net 0:10.

Aš vaikinams ir pasakiau, kad jei esam stipresni, tai ir įrodykim. Gerai, kad pavyko laimėti, tačiau klaidų gynyboje darėme tiek daug, kad net baisu“, – kalbėjo treneris.

Rungtynių statistika.

Teisejai:

Artiom Gutovskij

Nikolajus Biriukovas

Valdemaras Kundrotas

Rezultatas: 3:1 (1:1)

Įvarčiai:

24 min. Viačeslav Čebruk („Vingis“)

29 min. Vilius Drazdauskas („Ateitis“)

67 min. Jaroslav Ilcevič („Ateitis“)

70 min. Rimvydas Strazdas („Ateitis“)

Įspėjimai:

35 min. ir 61 min. Vitalij Zubarev („Vingis“)

69 min. Simonas Staigys („Ateitis“)

Pašalinimai:

61 min. Vitalij Zubarev („Vingis“, už antrą geltona kortelę)
75 min. Oleg Kruglikov („Vingis“, už smūgį varžovui).
Paskutines grupės rungtynes „Ateitis“ Fabijoniškių stadione susitiks su „VU-Vilmesta“ futbolininkais.

 

Dvejus metus futbolo mokykloje „Ateitis“ dirbęs vienas garsiausių Lietuvos trenerių Benjaminas Zelkevičius šiandien švenčia septyniasdešimties metų jubiliejų.

Ta proga jį sveikina visas futbolo mokyklos „Ateitis“ kolektyvas ir linki sveikatos, pasitikėjimo bei pergalių asmeniniame gyvenime.

Šių metų birželio 28 dieną „Ateities“ (U-11) auklėtiniai dalyvaus tarptautiniame „Scharr Nations cup 2014“ turnyre, kuriame jų varžovais bus garsiosios „Fiorentina“, Salzburgo „Red Bull“, Dortmundo „Borussia“, Miuncheno „Bayern“, „Stuttgart“ akademijos.

„Daugelis komandų, norėjusių dalyvauti šiame turnyre, turės pereiti atranką, o kitos apskritai nepakviestos – tai tik įrodo, kad „Ateities“ vardas Europoje jau yra vertinamas. Natūralu, kad sudalyvauti tokiame turnyre mums yra didžiulė garbė“, – apie pakvietimą į tradicinį turnyrą kalbėjo „Ateities“ sporto direktorius Dainius Gudaitis.

„Snaigės“ turnyre dalyvaujanti „Ateities“ komanda tapo B grupės lyderė. Ji netikėtai 2:1 nugalėjo „Žalgirietį“, kuriam tai buvo pirmoji nesekmė turnyre.

„Komanda turėjo savo planą ir jį sėkmingai įvykdė. „Žalgirietis“ per visą pirmą kėlinį nesukūrė nei vienos progos ir dėl to norėčiau pagirti savo gynėjus, kurie sužaidė labai disciplinuotai. Mes po kontratakų sukūrėme dvi labai pavojingas situacijas – gaila, kad neįmušėme įvarčių.

Jei pirmajame kėlinyje „Žalgirietis“ turėjo teritorinę persvarą, tai antroje rungtynių dalyje, sakyčiau, žaidimas išsilygino. Jų rezultatas netenkino, todėl bandė daugiau atakuoti, o mes labai sėkmingai dukart kontratakavome ir pelnėme du įvarčius.

Žaidimasa tapo visiškai atviras, bet vėlgi mus gelbėjo sėkmingas gynėjų ir vartininko žaidimas.

 

„Ateitis“ – „Žalgirietis“ 2:1 (0:0). Teisėjas: S.Melnikovas

Įvarčiai:

46 min. T.Bagonas („Ateitis“)

49 min. I. Ilsevič („Ateitis“)

75 min. D.Kazakovič (11 m.) („Žalgirietis)

 

Praėjusį savaitgalį Minske tarptautiniame BATE turnyre dalyvavę „Ateities“ futbolo mokyklos dešimtmečiai auklėtiniai, iškovoję tris pergales, dvejas rungtynes sužaidę lygiosiomis ir patyrę vieną nesėkmę, galutinėje rikiuotėje užėmė devintą vietą.

Šis turnyras buvo vienas paskutinių pasiruošimo dešimtmečiams, kurie netrukus dalyvaus dviejuose tarptautinio pripažinimo sulaukusiuose turnyruose Barselonoje ir Štutgarte.

 

Rungtynių rezultatai:

„Ateitis“ – Borisovo FC 2:2

„Ateitis“ – Minsko „SDJUŠOR-Dinamo“ 1:1

„Ateitis“ – Minsko „Fortūna“ 2:4. Šiose lemiamose rungtynėse dėl aukštesnės vietos grupėje vilniečiai nepasinaudojo gausybe progų.

Likusiose rungtynėse dėl galutinių turnyro vietų buvo iškovotos trys užtikrintos pergalės:

„Ateitis“ – Minsko „Traktor“ 3:1

„Ateitis“ – Minsko „SDJUŠOR-Dinamo“ 3:1

„Ateitis“ – Minsko „Zvezda“ 5:1.